Agenda

Kom, zie en beleef het zelf

Het mooiste is wanneer je een kunstwerk in het echt kunt bekijken. Wat van een afstandje of juist met je neus er bovenop. Kijk hieronder waar je mijn werk in het echt kunt zien.

Workshop Diekdaegen

Tekenworkshop tijdens Diekdaegen!

Zondag 8 september kun je tijdens Smaek in 't Park aanschuiven bij één van mijn workshops:

14.00-15.00 uur 1e workshop: Portrettekenen, hoe doe je dat? Om een goed, natuurgetrouw portret te maken zijn er regeltjes die je kunt volgen. Stap voor stap gaan wij die regels langs en je zult zien: iedereen kan een portret tekenen!

16.00-17.30 uur 2e workshop: Maak je eigen SMAEK-vlag: beschilder je vlag feestelijk met vrolijke kleuren! Gebruik zelfgemaakte aardappelstempels, tape of gewoon lekker je vingers.

De workshops zijn open voor alle leeftijden. Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en misschien wel je eigen creatieve kant te ontdekken!

Smaek in 't Park is een foodfestival voor jong en oud, brak en fris. In het park kun je heerlijk uitrusten met uiteraard een smakelijk hapje en drankje bij de hand.

Datum: zondag 8 september 2019
Locatie: Park Wijhezicht, Wijhe

Kijk voor meer info op de facebookpagina van de Diekdaegen of op de facebookpagina van Smaek in 't Park

Expositie gemeentehuis Wijhe

Van 4 januari tot 1 mei 2019

Gezamenlijke expositie kunstenaars 't Sal

In het gemeentehuis van Wijhe exposeer ik samen met een 10-tal andere kunstenaars mijn werk. Te zien zijn verschillende stijlen werken: fotografie, schilderijen en tekeningen, waaronder twee van mijn potloodtekeningen in kleur. Thema van mijn werk is 'Intimiteit'.

Stichting 't Sal is een kunstenaarsforum in de gemeente Olst-Wijhe. Het forum bestaat uit zo'n 16 onafhankelijke kunstenaars, die al dan niet beroepsmatig verschillende disciplines van de beeldende kunsten beoefenen. Een van de doelstellingen van 't SAL is het toegankelijk maken van de beeldende kunst bij het publiek.

Datum: 4 januari - 1 mei 2019
Locatie: Gemeentehuis Wijhe, Raadhuisplein 1
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00

Kijk voor meer info op de website van 't Sal of op de website van Gemeente Olst-Wijhe.

Expositie Oosterhoff Olst

Van 2 juni tot 31 augustus 2018

Pop Up zomerexpositie kunstenaars 't Sal

In het voormalig pand Oosterhoff exposeer ik samen met tien andere kunstenaars mijn werk. Te zien zijn verschillende stijlen werken: fotografie, schilderijen en tekeningen, waaronder drie van mijn stillevens.

Stichting 't Sal is een kunstenaarsforum in de gemeente Olst-Wijhe. Het forum bestaat uit zo'n 16 onafhankelijke kunstenaars, die al dan niet beroepsmatig verschillende disciplines van de beeldende kunsten beoefenen. Een van de doelstellingen van 't SAL is het toegankelijk maken van de beeldende kunst bij het publiek.

Datum: 2 juni - 31 augustus 2018
Locatie: Aaldert Geertsstraat/Wilhelminastraat, Olst

Kijk voor meer info op de website van 't Sal

In het nieuws:
Krantenbericht De Huis aan Huis Reklamix

Expositie kasteel De Haere

Van 7 april tot 1 juni 2018

Gezamenlijke expositie kunstenaars 't Sal

In Kasteel De Haere exposeer ik samen met een 8-tal andere kunstenaars mijn werk. Te zien zijn verschillende stijlen werken: fotografie, schilderijen en tekeningen, waaronder twee van mijn meest recente landschappen.

Stichting 't Sal is een kunstenaarsforum in de gemeente Olst-Wijhe. Het forum bestaat uit zo'n 16 onafhankelijke kunstenaars, die al dan niet beroepsmatig verschillende disciplines van de beeldende kunsten beoefenen. Een van de doelstellingen van 't SAL is het toegankelijk maken van de beeldende kunst bij het publiek.

Datum: 3 april - 1 juni 2018
Locatie: Kasteel De Haere, Haereweg 4, 8121 PJ Olst
Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00
zondag van 10:00 tot 17:00

Kijk voor meer info op de website van 't Sal of op de website van Kasteel de Haere.

Expositie De Speulbrink Vaassen

Van 3 maart tot 1 juni 2018

Momenteel exposeer ik een 12-tal tekeningen in woonzorgcentrum De Speulbrink in Vaassen.

Te zien zijn landschapstekeningen van Epen en een serie stillevens met 'glas' als onderwerp. Door het sterke licht-donkercontrast in mijn werk ontstaat de diepte in de landschappen. Soms lijkt het of je zelf tussen de bomen staat. Mijn fascinatie voor glas ligt vooral in de verschillende eigenschappen die glas kan hebben: dun, dik, stevig, fragiel. Deze eigenschappen te vangen is een uitdaging en inspiratie.

Datum: 3 maart - 1 juni 2018
Locatie: De Speulbrink, Brunholdplaats 5, Vaassen
Openingstijden: dagelijks geopend

In het nieuws: artikel Vaassen.nu of zie dit screenshot.

Expositie Infocentrum IJssel Den Nul

Van 4 September 2017 tot 15 Januari 2018

Kunstenaars uit de gemeente Olst-Wijhe exposeren hun werk in het Infocentrum IJssel Den Nul. Van iedere kunstenaar zijn een klein aantal werken te zien. Zo vormen zij samen een gevarieerde expositie.

Datum: 4 september 2017 - 15 januari 2018
Locatie: Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, Den Nul
Openingstijden: dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, m.u.v. nieuwjaarsdag, 1e paasdag, Koningsdag, 1e kerstdag en oudjaarsdag.

Voor meer informatie kijkt u op de website van het infocentrum.

Etalage Slegten Wijhe

Van augustus tot november 2017

In de maanden augustus tot en met november 2017 is een selectie van mijn werk wederom te zien in etalage Slegten, naast de Boni in de Langstraat, Wijhe. Dit keer een mooie selectie landschaptekeningen.

In het nieuws:
Krantenbericht De Huis aan Huis Reklamix

Expositie Vrijzinnig Kerkje

Van 9 september 2017

Mooie gevariëerde expositie van het Vrijzinnig Kerkje in Vaassen. Naar aanleiding van het 80 jarig bestaan van het gebouw is er een wedstrijd uitgeschreven. Op een zeer zonnige dag heb ik op locatie mijn inzending gemaakt en deze is dan ook te zien op de expositie.

In het nieuws:
Krantenbericht Vaassense Weekblad

Stoppelhaene Kunstmarkt

Van 25 augustus 2017

Tijdens het 5-daagse oogstfeest in Raalte organiseert Stoppelhaene op de vrijdag wederom de jaarlijkse kunstmarkt. Hier staan kunstenaars uit verschillende disciplines met hun werk.

Datum: 25-08-2017
Locatie: de Waag | Centrum
Aanvangstijd: 11:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur

Voor meer informatie kijkt u op de website van Stoppelhaene.

Expositie Nacht van Wijhe

Van 21 juli 2017

De Langstraat in Wijhe is, samen met de Poort van Wijhe en de Nieuwendijk, het kloppende winkelhart van Wijhe. Dit jaar wordt de 4de editie van de Nacht van Gastvrij Wijhe daar gehouden. Net zoals voorgaande jaren met als thema Kunst, muziek en entertainment.

De Nacht van Wijhe wordt gehouden op vrijdag 21 juli 2017 van 18.00 – 23.00 uur. Onderdeel hiervan is een kunstexpositie in De Longhorn. Een vijftiental regionale kunstenaars presenteren hun diverse werken.

De expositie is te zien in de Longhorn, Langstraat 19, Wijhe.

In het nieuws:
Krantenbericht De Huis aan Huis Reclamix

De Weg van het Koninkrijk

Van november 2016 tot augustus 2017

'Het jaarthema van de NGK Houten 2016/17 is: de Weg van het Koninkrijk. Het boek Handelingen is uitgangspunt. In Handelingen zie je beweging, een nieuw begin van de kerk voor alle volken, van op weg gaan. De eerste christenen werden ‘mensen van De Weg’ genoemd (Hand. 9:2, 22:4, 24:14, 21) Wij worden opgeroepen om te bouwen aan Gods Koninkrijk met hart en mond en handen, in de kracht van de heilige Geest.'

In samenwerking met Bart van Brakel heb ik een reeks wasco tekeningen gemaakt, waarin de weg van een christen wordt verbeeld. Welke identiteit heb je als zoon/dochter van God en hoe heeft dat zijn uitwerking in je dagelijks leven? Hoe heeft God dit bedoeld en hoe ziet het er in werkelijkheid vaak uit? Twee werken uit deze serie maken deel uit van deze expositie:

- Wandeling van de Tabernakel

- Drieluik: Wereldplaten

De expositie is te zien in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Houten. Adresgegevens kunt u vinden op de website van de Lichtboog

Etalage Slegten Wijhe

Van maart tot mei 2016

In de maanden maart tot en met mei 2016 is een selectie van mijn werk te zien in etalage Slegten, naast de Boni in de Langstraat, Wijhe. Verschillende van mijn tekeningen zijn te zien: landschappen, sprookjes en een portret.

In het nieuws:
Krantenbericht De Huis aan Huis Reklamix

Landschappen

Van 1 nov 2015 tot 1 mrt 2016

"Landschappen", een expositie bestaande uit werk van verschillende kunstenaars, waaronder Kees Zondag en Dietske van Winkelhoff. Ook een zestal van mijn landschapstekeningen maken deel uit van deze expositie en zijn te zien in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Houten.

Adresgegevens kunt u vinden op de website van de Lichtboog

Open Atelierdagen Wijhe

Van 5 sept tot 31 dec 2015

De Open Atelierdagen van 't Sal in Wijhe werd feestelijk geopend met een opening in Gemeentehuis Wijhe. Tijdens de Diekdaegen van 5 en 6 september 2015 stonden de ateliers van verschillende kunstenaars open voor belangstellenden. Een grote variatie aan kunstwerken was te bewonderen. Een impressie van dit weekend kun je bekijken op de website van 't Sal.

Nog tot en met december 2015 is een doorlopende expositie van de kunstenaars te zien in het Gemeentehuis in Wijhe.
Adresgegevens kunt u vinden op de website van de gemeente Olst-Wijhe.

In het nieuws:
Krantenbericht De Strentor
Krantenbericht Huis aan huis Reclamix

Licht Aan

Van 1 mrt tot 30 apr 2015

"Licht Aan", een expositie bestaande uit werk van verschillende kunstenaars en gemeenteleden van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Houten. Thema van deze expositie is glas. Ook een zestal van mijn potloodtekeningen maken deel uit van deze expositie en zijn te zien in de De Lichtboog.

Adresgegevens kunt u vinden op de website van de Lichtboog

D-tale exposeert

Van 15 jul tot 6 sept 2013

Overzichtsexpositie uit het oeuvre van D-tale. Tekeningen en illustraties van verschillende onderwerpen zijn te zien in Centrum Markant te Houten.

Adres: Het Kant 199
Openingstijden:
ma-vrij 09:00 tot 16:30 uur

In het nieuws:
Krantenbericht 't Groentje

D-tale exposeert

Van 16 sept tot 29 nov 2013

Overzichtsexpositie uit het oeuvre van D-tale. Tekeningen en illustraties van verschillende onderwerpen zijn te zien in Centrum Lorech te Houten.

Adres: Hollandsspoor 37
Openingstijden:
ma-vrij 09:00 tot 17:00 uur

Ter Illustratie

Van 23 jul tot 18 sept 2011

De nieuwe zomerexpositie van Kunsthuis Secretarie toont het werk van een klas illustratoren die vorig jaar is afgestudeerd aan ArtEZ, de Kunstacademie van Zwolle.

Openingstijden:
Di t/m zo 13:00-17:00 uur
Do 10:00-17:00 uur
Vrij 13:00-20:00 uur
Toegang gratis

Adresgegevens kunt u vinden op de website van Kunsthuis Secretarie

In het nieuws:
Krantenbericht Meppeler Courant
Krantenbericht Zoektocht voor kinderen
Krantenbericht Recensie