Eigen werk

D-tale Eigen Werk

verhalen uit mijn hart

 

Natuurlijk zit ik zelf ook vol met verhalen en ideeën. Gewone dingen trekken mijn aandacht. Ik hoef maar om me heen te kijken of er is altijd wel iets wat ik kan tekenen. Wat ik zie leg ik vast.

En ik hou van sprookjes, de verhalen over moed, wilskracht en magie. De kwaliteit van tekenen die ik door middel van het tekenen naar de waarneming mezelf eigen heb gemaakt, versterken de platen die ik vanuit mijn fantasie op papier zet.

 

Meisje met …

Inspiratie voor mij zijn ook mijn eigen kinderen. Naar aanleiding van foto’s die ik van hen maakte in hun eerste 3 levensjaren, maak ik nu illustraties waarbij ik mijn tekenpotloden combineer met aquarelverf.

Lijntekeningen

Kenmerk voor mijn tekeningen is dat ze zo gedetailleerd uitgewerkt zijn. Maar wat blijft er over als ik de details zoveel mogelijk weglaat? Een lijn die precies goed staat, om het gevoel van het moment over te brengen…

Portret

Het allermooiste vind ik het om anderen te verrassen met mijn werk. Vooral bij het maken van een portret kan ik mensen raken in hun hart. Ze zijn dankbaar, ontroerd en komen vaak nog meerdere malen terug om mij te bedanken. Dat is de beste waardering die er is!

Dieren ABC

Op zoek naar een leuk, origineel kraamcadeau? Of voor de verjaardag van je nichtje of neefje? Met een van deze unieke letters geef je vast een onverwacht cadeau!
Ga naar de contactpagina om meer informatie op te vragen.

Seizoenen

Ieder seizoen heeft zijn eigen verhaal. Soms verhalen waar je naar verlangd, maar die met het Nederlandse weer bij nostalgische mijmeringen blijven. Andere verhalen weer heel herkenbaar van nu.

Sprookjes

Mijn eigen verbeelding van bestaande sprookjes, variaties daarop of fictieve verhalen.

Landschappen

Mooie plekken verdienen het vereeuwigd te worden. Met mijn potloden, papier, tekenbord, kruk, water en lunchpakket ben ik rustig een hele dag aan het werk.

Stillevens

Zoeken naar manieren om verschillende materialen en voorwerpen weer te geven, ieder met hun eigen stofuitdrukking. Vooral glas tekenen heeft mijn interesse, omdat het complex is om neer te zetten. Soms is glas dik, soms weer heel dun en fragiel. En heel vaak is het doorzichtig, wat maakt dat er van alles in te tekenen valt.

Het verhaal van Oosterhuis

Deze serie tekeningen maakte ik naar aanleiding van het Verhaal van Oosterhuis, geschreven door Belcampo.

Lees het volledige verhaal hier.

1984

De beklemmende sfeer van het boek 1984 (George Orwell) heb ik in deze serie tekeningen proberen te vangen in de lege ruimtes, het sterk licht-donker contrast en het weglaten van deurklinken.

Intimiteit

Hoe dichtbij durf je iemand te laten komen? Hoeveel kun je van jezelf laten zien? Waar ligt jouw grens?

Die grens heb ik proberen te zoeken in de verbeelding van mijn lichaam en de houding van de handen. De gelaagdheid zit ook in de materiaalkeuze: door te werken met kleurpotlood heb ik verschillende kleurlagen over elkaar heen kunnen maken, die je van dichtbij heel goed kunt zien.