Artwork

Producten met een persoonlijke tint!

Wil jij mensen graag op de hoogte brengen van een speciale gelegenheid of gebeurtenis? Of wil je graag een logo voor je eigen bedrijf? Daar kan ik je mee helpen. Samen gaan we in gesprek om te zoeken naar jouw smaak, stijl en persoon. Dat in combinatie met mijn creativiteit en talent om te verbeelden en vorm te geven, komen we tot een uniek resultaat met een persoonlijke tint!

Geboortekaartjes

September 2016 is onze dochter Yanieke geboren. Om in de stijl van onze trouwkaart te blijven, heb ik opnieuw een boom gebruikt als basis. De boom staat voor leven, leven door generaties heen. Onze dochter is dan ook vernoemd naar beide oma's. Het kaartje heb ik helemaal zelf ontworpen, gemaakt en in elkaar gezet. Het kaartje aan de binnenkant heb ik laten drukken bij een drukkerij in Zwolle. Voor het geboortekaartje van onze tweede dochter heb ik hetzelfde kaartje gebruikt, maar daar een eigen, unieke illustratie voor gemaakt.

Het geboortekaartje voor Fenna heb ik in opdracht gemaakt. Een leuke samenwerking met de pappa en mamma, die zelf de tekst hebben aangeleverd. Thema's die ik meekreeg bij het maken van dit kaartje waren 'wereld' en 'dieren'. Meteen had ik het idee om twee technieken te combineren: mijn gedetailleerde potloodtekening met het zachte, sfeervolle van houtskool op de achterkant. Deze combinatie zorgt voor een stoere, maar ook zachte uitstraling. Het was namelijk nog een verrassing of het een meisje of jongen zou worden!

Kraamcadeau

Daniël Matthias

In de zomer van 2017 mocht een collega van mij bevallen van hun 1e zoon. Een mooi moment wat een speciaal cadeau verdient! Zodoende heb ik een portretfoto van de kleine man gemaakt. Je kunt zien dat de ouders er erg blij mee zijn, het portret heeft een mooi plekje gekregen op de babykamer. Ben je hiermee op een idee gebracht? Neem dan contact met mij op via mijn contactpagina.

Geboortestoeltje

van het geboortekaatje

Pas geleden kreeg ik een speciale opdracht: het beschilderen van een kinderstoeltje als kraamcadeau. Daarvoor heb ik het geboortekaartje ingescand en uitvergroot. Van de print heb ik een sjabloon geknipt en daarmee kon ik een identieke schildering op het stoeltje maken. Hoe uniek is dat! Inmiddels heb ik op deze manier meerdere stoeltjes mogen schilderen, maar ook één die ik niet op deze manier kon maken. Daarvoor was de illustratie te gedetailleerd, om die op het stoeltje te tekenen of schilderen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere techniek. Al snel had ik de juiste techniek gevonden: een print in spiegelbeeld heb ik met Mod Podge op het stoeltje kunnen 'printen'. Zo blijft de sfeer van het geboortekaartje behouden op dit stoeltje. Het resultaat mag er zijn! Ben je hiermee op een idee gebracht? Neem dan contact met mij op via mijn contactpagina.

Trouwkaart

Mark & Petra

Deze kaart heb ik gemaakt voor onze eigen bruiloft. In april 2015 mochten Mark en ik 'Ja' zeggen tegen elkaar. Omdat het geloof voor ons belangrijk is, heeft de trouwtekst een prominente plek op de voorkant van de kaart gekregen. De illustratie staat symbool voor onze liefde en de weg die we vanaf nu zij aan zij inslaan. De takken van de boom vormen een hart om ons heen. Het jonge gras met bloemen is teken van de lente: nieuw leven vangt aan!

Discipelschap

Dit is een project in samenwerking met Bart van Brakel. Hij heeft, zoals hij zelf zegt, een 'download from heaven' gehad; een openbaring over het leven als christen, volgeling, discipel van Jezus. Dit heeft geresulteerd in een boekwerk aan uitleg, handreikingen en verbeeldingen hoe je als christen je dagelijks leven kunt of zelfs zou moeten invullen. Het is een bewustwording van het feit dat we allemaal een weg bewandelen, en zoals er vaak gezegd wordt is de Weg van het Leven de smalle weg, die doorgaans niet gemakkelijk genomen wordt. Bart heeft mij gevraagd zijn theorie te verbeelden; een plaatje bij het praatje. Zo wordt de soms toch best stevige kost op visuele manier zichtbaar.

Uitnodiging speciale gelegenheden

Kaarten maken kan voor allerlei gelegenheden. Bijvoorbeeld voor een 40 jarig huwelijk. Daar heb ik er inmiddels twee van gemaakt. Kijk hoe verschillend! De eerste is de uitnodiging voor het feest van Han & Elly. Ik kreeg de trouwfoto toegestuurd en ik had Elly eens horen zeggen dat ze de bloemen op de achtergrond zo mooi vond. Daarom heb ik die bloemen als uitgangspunt gebruikt om de kaart op te bouwen en kleur te geven. Resultaat is een frisse, vrolijke kaart! De kaart voor Oege & Josje is erg persoonlijk geworden. Tijdens een kop thee vertelden zij mij verhalen over hun 40 jarig samenzijn. Wat een zegeningen allemaal! De illustraties symboliseren deze verhalen en de stippellijn symboliseert de weg die ze gegaan en waarop ze nog onderweg zijn. Op de achterkant geen standaard tekst, maar verborgen tussen de woorden de uitnodiging, plaats en tijd van het feest in het blauw. De vorm van een ansichtkaart heeft eveneens met hun levensreis te maken. De laatste kaart is ter gelegenheid van de 65e verjaardag van zowel Han als Elly. Hier kreeg ik de vrije hand. Ik heb een taart getekend, omdat ik daar zin in had en ik het vond passen bij de gelegenheid. Door het stuk op de taartschep uit te schuiven, wordt de informatie zichtbaar. Dit element maakt deze kaart nog meer uniek!

Rouwkaart

Riek

Eind 2015 overleed de oma van mijn man. Met haar verjaardag kocht hij altijd haar lievelingsbloem: de kerstster. Deze bloem heb ik gebruikt om de rouwkaart voor haar overlijden te maken. In overleg met mijn schoonouders hebben we de tekst in de kaart samengesteld. Hoewel het sterven een verdrietige gebeurtenis is, wilde ik toch graag kleur gebruiken. Wij geloven dat de dood niet het einde is. Daarom heb ik gekozen voor de rode kleur van de bloem. Het was heel mooi om zo samen een persoonlijke kaart te maken!

CD Hoes

Steve Cyning

Deze CD hoes is op wonderlijke wijze ontstaan. De opdrachtgever wist in eerste instantie niet of het ontwerp in kleur of zwart-wit moest worden gemaakt. Wel wist hij: het moet een gezicht worden en het moet met verf en structuur. Dus ging ik aan de slag en begon met kleur. Met een paletmes maakte ik zo een portret van een fictief iemand. Na enige tijd van nadenken en overleg besloot de opdrachtgever toch dat het in zwart-wit moest en dat het een zelfportret moest worden. In plaats van overnieuw te beginnen op een nieuwe ondergrond, ben ik verder gaan werken op de kleurstructuur waarmee ik begonnen was. Tijdens het maken bleek dat juist goed te werken: je ziet deze gekleurde achtergrond door het portret heen schemeren. Het leven is niet altijd alleen maar zwart-wit, het bestaat ook uit kleur. Dat geeft diepte, zowel aan het beeld op zich alsook aan de boodschap die de muziek in zich draagt. Het beeld en de poëzie van de liedteksten komen zo op een unieke en persoonlijke manier bij elkaar.

Logo's

Voor de kapsalon van Linda Vink mocht ik het logo ontwerpen. Na het maken van schetsen en onderling overleg heb ik drie opties wat beter uitgewerkt. Uit deze drie heeft Linda het logo gekozen wat ze uiteindelijk wilde hebben. Voor meer informatie over Linda's kapsalon kun je kijken op Facebookpagina Wom-Men.

In Ruinen staat een mooie blokhut die verhuurd wordt als Bed & Breakfast. De eigenaren hebben mij gevraagd een nieuw, fris logo te maken die bij hun B&B past. Het informatiebord wat ze hadden, voldeed niet meer aan hun verwachtingen. De blokhut zelf moest het onderwerp van het logo worden. Zodoende heb ik verschillende logo's in schets uitgewerkt, allen met de blokhut als uitgangspunt. Daaruit werd er één gekozen, die ik voor een tweede ronde onder handen heb genomen en verbeterd heb. Na nog een laatste toevoeging van schaduwwerking door middel van arcering, was het plaatje compleet. Precies zoals ze wilden hebben. Het is een fris logo geworden die de vrijheid uitstraalt van een week of een weekendje even lekker van huis weg. Voor meer informatie over de B&B kun je kijken op B&B de Blokhut

Mijn man werkt ook graag voor mensen in opdracht, maar dan met hout. Hij is meubelmaker van beroep en heeft al een aantal prachtige dingen gemaakt. Nu de vraag naar zijn kwaliteiten toeneemt, wordt het tijd voor een eigen logo! Ik heb bij dit logo gezocht naar een simpel beeld bij het brede aanbod wat mijn man heeft. Zowel het maken van werktekeningen in AutoCAD als de daadwerkelijke uitvoering heb ik in het logo verwerkt door de cirkelzaag en de cursor van AutoCad. Zie Facebook voor het werk van MHF.