Over D-tale

Over D-tale

“Petra is iemand met een scherp oog voor detail. Als je haar werk bekijkt is het soms net een foto met iets extra’s: ze weet een illustratie van een alledaags voorwerp te vullen met emotie. Zo ontstaat er een verhaal in de illustratie.”

Welkom, ik ben Petra Hoff-Mul. Al van jongs af aan heb ik een potlood in mijn handen. Tekenen is wat ik doe, het is een deel van mij. Oog voor detail, daarvan getuigt mijn werk. Gewone dingen trekken mijn aandacht. Elk ding heeft zijn eigen verhaal. Door een sterk contrast tussen licht en donker en het gedetailleerd werken ontstaat er sfeer in mijn werk en krijgt het zijn kwaliteit. Ik werk het liefst met grijze potlood, maar beperk me daar niet toe. Ook pastel, wasco en verf zijn materialen waarmee ik goed overweg kan.

Al vroeg wist ik dat ik naar de kunstacademie wilde. En dat is gelukt. Tweemaal ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie ArtEZ Zwolle. In 2010 studeerde ik af als illustrator en twee jaar later, in 2012, als docent Beeldende Vorming. Sinds mijn afstuderen werk ik aan mijn eigen werk door middel van opdrachten, workshops en exposities.

Na 4,5 jaar lesgeven in het MO heb ik in februari 2020 de overstap gemaakt naar volledige zelfstandigheid. Ik geef les in mijn eigen atelier aan kinderen tussen de 8 en 12 jaar, en ook zijn inmiddels de tekenlessen voor volwassenen van start gegaan.

Interesse in de tekenlessen? Op de pagina Tekenles vindt je meer informatie. Ook kunt u contact met mij opnemen via de contactpagina.