Eigen werk

Verhalen uit mijn hart

Natuurlijk zit ik zelf ook vol met verhalen en ideeën. Gewone dingen trekken mijn aandacht. Ik hoef maar om me heen te kijken of er is altijd wel iets wat ik kan tekenen. Wat ik zie leg ik vast.

En ik hou van sprookjes, de verhalen over moed, wilskracht en magie. De kwaliteit van tekenen die ik door middel van het tekenen naar de waarneming mezelf eigen heb gemaakt, versterken de platen die ik vanuit mijn fantasie op papier zet.

Seizoenen

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Met deze tekeningen probeer ik die te vangen, met een kinderlijke twist en een vleugje nostalgie. Dit project is nog in wording, dus andere platen volgen binnenkort.

Sprookjes

Deze serie bestaat uit illustraties over sprookjes. Soms bestaande sprookjes, soms vanuit mijn eigen fantasie of juist bestaande sprookjes met een twist. Centraal in deze tekeningen is het verhaal. Het hoeft er niet bij te staan, je mag het verhaal er zelf bij verzinnen.

1984

Deze serie tekeningen heb ik gemaakt naar aanleiding van het boek 1984 van George Orwell. Het zijn geen letterlijke beelden die in het boek staan, maar het gaat met name om de beklemmende, duistere sfeer. Deuren zonder deurknoppen, kale gangen en donkere hoeken. Dwalend en eenzaam.

Het verhaal van Oosterhuis

"Bij een wending van zijn hoofd herkende ik Oosterhuis. Maar wat een verschil met het herinneringsbeeld, dat ik van hem had! Dat was van een stoere, intelligente, altijd strak voor zich uit naar zijn doel ziende werker, die voor de lieflijke dingen van ‘t leven geen orgaan en ook geen tijd had, eerlijk en goed in sport; die eerbied afdwong door zijn werken en van wie men verwachtte, dat hij het ver zou brengen, maar zonder banden met mensen, als was hij bang, dat die remmend zouden kunnen werken op zijn maatschappelijke vlucht. Toen hij binnen de tijd en cum laude zijn doctoraal had gedaan trok hij als gouvernementsveearts naar Indië. Daarvandaan had nooit meer iemand iets van of over hem gehoord."

Lees het hele verhaal op Belcampo.net

Intimiteit

Het zit diep van binnen
Een warm gevoel
Het is voor jou
Maar kom niet te dichtbij
Anders stop ik het weg
Mijn hart is van mij

Landschappen

Benodigdheden:
- Stoel
- Plank
- Tekenpapier
- Potlood, gum en puntenslijper
- Lunchpakketje
- Mp3 speler of mobiel met muziek
- ZONNEBRANDCREME (niet vergeten!)

Zitten, kijken, luisteren, genieten... tekenenen. Met het avondeten ben ik wel weer thuis.

Stillevens

Gewone dingen trekken mijn aandacht...

Om een tekening te maken hoef ik niet ver weg. Alleen thuis al is genoeg te zien wat de moeite waard is om op papier te zetten. Soms laat ik de dingen staan in hun gewone context. Soms haal ik ze daar expres uit weg en zet ze op zichzelf. Gewone dingen worden ineens bijzonder, krijgen de aandacht.

Portretten

Deze serie bestaat uit verschillende portretten. Ik heb ze gemaakt in opdracht, om te oefenen, als blijk van waardering of als verjaardagscadeau.
Wilt u ook een (zelf)portret laten maken? Neem contact met mij op via de contactpagina.